Na co se letos můžete těšit?

Přátelé naši drazí! Pomalu se nám rýsuje úroda tohoto roku, a tak dovolte menší výhled toho, co vám budeme moci z našeho sadu letos nabídnout.

V kategorii sušeného ovoce to budou jablka, švestky a pomálu hrušek. Jablka budou spíše ranná (Hana a MIO) a ranně podzimní (James Grieve). Takže očekáváme křížaly trošku kyselejší, ale třeba právě nás tohle nutí konzumovat jeden kousek za druhým.

Švestky všech odrůd vypadají zatím velmi dobře, tak uvidíme, jak nám půjde sušení. Snad to bude ekonomické tak, aby cena elektřiny výslednou dobrotu nedeklasovala na drahý rozmar.

Hrušek je málo. No ale výborné budou! Čerstvé ovoce na tom bude samozřejmě podobně. Máte-li o jablka či švestky absolutně bez chemie zájem, prosím, dejte vědět dopředu, budeme omezeni. Při pohledu na ořešáky nás také ovívá mírný optimismus, takže vlašské ořechy očekáváme od listopadu

Podobně jako jedlé kaštany. Ty budu asi menší, ale budou! Takže Vánoce si klidně s ořechy a jedlými kaštany budete moci dopřát!

Co se týče zpracování ovoce zavařováním a podobně: vypustíme pár skleniček úžasné rybízové marmelády (recept po babičce: rybíz, cukr, rum), premiéru si odbude dřín! To bude luxusní exkurze k historickému ovoci. Dále se letos vrhneme na švestkové kompoty a věříme, že zaujmou jablka a švestky s medem. Spojíme síly s přibyslavskými včelařkami, těšte se! Naopak třešňové kompoty či pečené čaje letos neplánujeme.

Tolik tedy stručný výhled no a … pokud vás cokoliv zaujme, dejte prosím vědět! Mailem či telefonem si můžete v tuto chvíli cokoliv z výše zmíněného předobjednat. Jistě… cena je zatím nejasná, ale fakt to nebudou rakety. :) Pište, volejte!!!